Kauniimpi autokauppa

uusi tapa tehdä autokauppaa

Autoissa alkaa olla vaihtoehtoja joka osa-alueella niin runsaasti, että enää ei tiedä mikä olisi tilanteeseen sopivin kulkupeli, millä moottorilla, millä polttoaineella? Mites auton verot? Miten minun kannattaisi se maksaa? Onko omistaminen se kannattavin vaihtoehto?

01. Oikea auto

Auton tulee palvella jokapäiväisessä arjessa, mutta myös taipua erilaisiin poikkeaviin tilanteisiin.

02. Oikea hinta

Oikean hintainen auto on sellainen, minkä verran käyttäjä haluaa hyöty/tarve suhteessa kuukausittain autoonsa laittaa.

03. Oikea rahoitus

Oikea rahoitus selviää asiakkaan kanssa yhdessä tuumaten. On monia taloudellisia tilanteita, toiveita ja elämäntilanteita, mitkä vaikuttavat rahoitukseen.

Millainen on minulle oikea auto?

 

Auton tulee palvella jokapäiväisessä arjessa, mutta myös taipua erilaisiin poikkeaviin tilanteisiin. Olennaista on harrastusten vaikutus, sekä millaisilla teillä ja kuinka paljon vuodessa sillä ajetaan. Meille muodostuu ympäristön vaikutuksesta, sekä omien kokemusten pohjalta tietyt mielikuvat eri merkeistä. Koska auto on hankintana yksi isoimmista, sen täytyy miellyttää myös sekä silmää, että mieltä. En missään nimessä unohda miten tärkeä osa se on käyttäjänsä arkea ja käyttötarkoitusta.

Miettimällä seuraavat seikat, ollaan jo lähellä täydellistä lopputulosta:

 • Mikä sinulle on autossa tärkeintä; merkki, tilat, laatu, hinta, äänimaailma?
 • Millaisilla teillä autosi tulee selvitä?
 • Mitkä lisävarusteet ovat ehdottomia?
 • Paljonko arviolta matkaa taittuu vuodessa?
 • Mitä harrastat?
 • Mitä muuta teet vapaa-ajallasi?
 • Kuinka monta autossasi matkustaa? Eläimet?
 • Sinulle tärkein seikka; päästöt, taloudellisuus, sporttisuus, miten auto pitää arvonsa, tai muu vastaava?
 • Missä seikoissa mahdollisesti pystyisit joustaa?

Miten hankin auton parhaaseen mahdolliseen hintaan?

 

Siinäpä vasta kysymys. Oikean hintainen autohan on sellainen, minkä verran sinä haluat hyöty/tarve suhteessa kuukausittain autoosi laittaa. Vai onko se sittenkin se, mistä autosta saat eniten fiilistä ajellessasi? Mikäli auto maksetaan käteisellä, en suosittelisi laittamaan siihen kaikkia säästöjä. Auton osto saattaa harmittaa helpommin, jos laitat siihen sukanvarresta viimeisetkin valuuttasi. Näissä tapauksissa suosittelen rahoittamaan hankinnasta osan ihan sinun omaa parastasi ajatellen.

Senhän me tiedämme, että auton arvo valitettavasti laskee. Tästä on tehty monia tutkimuksia, mutta merkkikohtaiseen järjestykseen on lähes mahdoton laittaa. Vaikuttavia tekijöitä on niin paljon, eikä esimerkiksi fiilis puolta pystytä rahassa mittaamaan. Oikea hinta autolle on se, minkä sinä itse koet oikeaksi. Minä vain yritän saada vielä vähän enemmän -samaan hintaan.

Miten minun kannattaa rahoittaa autohankintani?

 

Oikea rahoitus selviää kanssasi yhdessä tuumaten. On monia taloudellisia tilanteita, toiveita ja elämäntilanteita, mitkä vaikuttavat rahoitukseen. Yrityksen kannalta oikean rahoituksen löytämiseksi kannattaa miettiä, että rasitetaanko hankinnalla tasetta vai ei. Leasing -vaihtoehdossa edut heikkenevät kirjanpitolain muututtua. Tämä kuitenkin koskee vain isompia pörssiyrityksiä, joita on Suomessa noin 4% yrityksistä, ne eivät saa alv -vähennystä enää kuukausivuokrista. Leasingissa maksetaan auton käytöstä, joten taseeseen sitä ei kirjata ja suurin osa yrityksistä saa myös vähentää kuukausivuokrista arvonlisäveron. Alla merkittäviä seikkoja eri rahoitusvaihtoehdoista.

Osamaksurahoitus

 • Helppo ja nopea rahoitusmalli, luottopäätöksen saa hetkessä
 • kk -maksu sisältää auton lyhennyksen korkoineen, perustamiskulun ja käsittelykulut
 • Kirjataan kokonaisuudessaan taseeseen
 • Voi tehdä poiston yrityksen tuloksessa
 • Jäännösarvo, huollot ja muut autoon kohdistuvat kulut jäävät asiakkaalle maksettavaksi

Huoltoleasing

 • Kuukausierä sisältää huollot, renkaiden uusinnan, tekniset korjaukset, sekä muut auton käyttökulut, kuten arvon alenema. Sisältö voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan -huoleton
 • Rajattu kilometrimäärä. Ylikilometrikorvaus n. 0,18-0,20e/km
 • Arvonlisäverovähennysoikeus kuukausivuokrista
 • Esimerkki kustannuksista, mikäli päätät sopimuksen kesken kauden; 30% jäljellä olevista vuokraeristä, mutta vähintään 3kk vuokrat
 • Ei rasita tasetta

Rahoitusleasing

 • Kuukausierä sisältää auton vuokran, lainan perustamiskulun ja käsittelykulut
 • Asiakkaalle avoin laskelma, ei piilokuluja
 • Sopimuksen päättäminen onnistuu tarvittaessa
 • Arvonlisävero vähennettävissä kuukausivuokrista
 • Jäännösarvo, auton käyttökulut ja huoltokustannukset jäävät asiakkaalle

Autoliikkeiden omissa rahoitus-, sekä leasing -ratkaisuissa ehdot vaihtelevat. Leasing-rahoituksessa on kuitenkin hyvin usein vielä toistaiseksi kohteena uusi ajoneuvo.

Tehdään yhdessä autoilusta edullisempaa ja hauskaa puuhaa!

 

Auton hankinta on yksi isoimmista kulueristä. Usein se on kuitenkin pakollinen niin yrityksessä kuin kotitaloudessakin. Auton hankintaan kannattaa käyttää aikaa ja kilpailuttaa uuden auton hankinta useammasta autoliikkeestä. Myös käytetyn auton kohdalla kannattaa etsiä rauhassa se järkevin vaihtoehto. Sinun tulee ottaa huomioon erilaiset moottorivaihtoehdot, ominaisuudet, tarvittavat lisävarusteet, sekä huomioida, että hankinta palvelee käyttötarkoitustasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Autoista johtuvat suuret ja yllättävät kuluerät rasittavat varsinkin pienemmän yritystoiminnan lompakkoa välillä liiaksikin, yksityistalouksista puhumattakaan. Riskin minimointi auton hankinnassa on enemmän kuin suositeltavaa. Kauppasopimuksen huolellisella tarkistamisella vältetään väärinymmärryksiä sopimusosapuolten välillä.

Kaikessa tässä ja paljon muussa toimin sinun tukena ja turvanasi.

Autoneuvottelija

Kymmenen vuoden kokemuksella.

Marika Lasturanta

Autoneuvottelija

Ajatus erilaiseen tapaan tehdä autokauppaa syntyi asiakkailta itseltään. Nyt Sinulla on vaihtoehto jättää auton hankinta ammattilaiselle, joka ajaa sinun etuasi autokaupassa!

Automyyjänä työskenteleminen on ollut erittäin mukavaa, mutta haluan palvella sinua vielä paljon kokonaisvaltaisemmin. Kun käytössä on kaikki automerkit ja rahoitusmallit, meidän ei tarvitse tehdä kompromisseja. Kun haluat tehdä elämäsi parhaat autokaupat, ole minuun yhteydessä!

Ota yhteyttä

+358 40 961 7136
marika.lasturanta@carry.fi
Hämeenlinna
Toimialue: Suomi